Kayseri'de askeri eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.06.2024 - 12:48, Güncelleme: 04.06.2024 - 12:48 296 kez okundu.
 

Kayseri'de askeri eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı düştü. MSB, "Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotumuz şehit olmuştur" açıklaması yaptı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.
Kayseri'de düşen askeri eğitim uçağındaki iki pilot hayatını kaybetti.  Saat 10.00 sıralarında, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı henüz bilinmeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, meydana gelen kazada iki pilotun hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken hayatını kaybeden iki pilotun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI Uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürerken, kaza kırım ekibinin de olay yerinde teknik çalışması devam ediyor. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da kazaya ilişkin soruşturma başlattı. VALİLİKTEN AÇIKLAMA Kaza ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.
Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı düştü. MSB, "Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotumuz şehit olmuştur" açıklaması yaptı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kayseri'de düşen askeri eğitim uçağındaki iki pilot hayatını kaybetti. 

Saat 10.00 sıralarında, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı henüz bilinmeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, meydana gelen kazada iki pilotun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Öte yandan, uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken hayatını kaybeden iki pilotun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürerken, kaza kırım ekibinin de olay yerinde teknik çalışması devam ediyor.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.