Mekke'de 52 derece sıcaklıktan yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.06.2024 - 13:21, Güncelleme: 20.06.2024 - 13:21 199 kez okundu.
 

Mekke'de 52 derece sıcaklıktan yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Mekke'de 52 derece sıcaklıktan yüzlerce kişi hayatını kaybetti
Suudi Arabistan'a Hac ziyareti için giden yüzlerce kişi 52 dereceye varan sıcaklıklar yüzünden hayatını kaybetti. Bazı kaynaklar en az 900 kişinin hayatını kaydettiğini aktardı. Bazıları ise 562 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Arap diplomatik kaynaklara göre ölümlerin büyük kısmı sıcak çarpması sonucu gerçekleşti. Çok sayıda kişi, Suudi Arabistan'a sevdiklerini ve yakınlarını bulmak için gitti. Basına konuşan bir Mısırlı yetkili, 1.400 Mısırlının yakınları için kayıp başvurusunda bulunduğunu aktardı. Türk medyasında hayatını kaybedenler arasında 23 Türk vatandaşı bulunduğu aktarıldı. Basına yansıyan haberlere göre bu ölümlerin büyük kısmı kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklardan kaynaklı. Cidde'deki Başkonsolosluğu'nun hac dönemi için oluşturduğu özel kriz hattından edinilen bilgiye göre henüz hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespiti ve aile yakınlarına bildirim süreci devam ediyor. Ölü sayısının bu yüzden bilinmediğini aktaran yetkililer, ölümlerin büyük kısmının kalp krizinden kaynaklandığını söylüyor.  
Mekke'de 52 derece sıcaklıktan yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'a Hac ziyareti için giden yüzlerce kişi 52 dereceye varan sıcaklıklar yüzünden hayatını kaybetti.

Bazı kaynaklar en az 900 kişinin hayatını kaydettiğini aktardı. Bazıları ise 562 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Arap diplomatik kaynaklara göre ölümlerin büyük kısmı sıcak çarpması sonucu gerçekleşti.

Çok sayıda kişi, Suudi Arabistan'a sevdiklerini ve yakınlarını bulmak için gitti.

Basına konuşan bir Mısırlı yetkili, 1.400 Mısırlının yakınları için kayıp başvurusunda bulunduğunu aktardı.

Türk medyasında hayatını kaybedenler arasında 23 Türk vatandaşı bulunduğu aktarıldı.

Basına yansıyan haberlere göre bu ölümlerin büyük kısmı kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklardan kaynaklı.

Cidde'deki Başkonsolosluğu'nun hac dönemi için oluşturduğu özel kriz hattından edinilen bilgiye göre henüz hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespiti ve aile yakınlarına bildirim süreci devam ediyor.

Ölü sayısının bu yüzden bilinmediğini aktaran yetkililer, ölümlerin büyük kısmının kalp krizinden kaynaklandığını söylüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.