Aliyev’den Erdoğan’a 15 Temmuz mektubu

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.07.2024 - 12:20, Güncelleme: 15.07.2024 - 12:20 200 kez okundu.
 

Aliyev’den Erdoğan’a 15 Temmuz mektubu

Aliyev’den Erdoğan’a 15 Temmuz mektubu
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta “Türkiye’nin bilge ve yiğit halkı bir kez daha kahramanlık destanı yazdı” ifadesini kullandı. “15 Temmuz olaylarının 8. yıl dönümünde, darbe girişimini önlemek için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi derin saygı ve hürmetle anıyor, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı diliyorum.” temennilerinden sonra, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde ve ülkenin büyük felaketlerden kurtarılmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı kararlı adımların ve liderliğinin önemli rolü olduğunu belirten Aliyev, “Halkınız sizin etrafınızda birleşerek devletine, özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkmakla dünyaya milli gururunu, gücünü ve sarsılmaz iradesini bir kez daha kanıtladı. Azerbaycan halkı ve devleti ilk dakikalardan bu ihaneti şiddetle kınamış ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer almıştı. Bu bizim sevincimizi ve kederimizi birlikte paylaştığımız Türkiye’ye kardeşlik ve vefa borcumuzdu” dedi.  
Aliyev’den Erdoğan’a 15 Temmuz mektubu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta “Türkiye’nin bilge ve yiğit halkı bir kez daha kahramanlık destanı yazdı” ifadesini kullandı.

“15 Temmuz olaylarının 8. yıl dönümünde, darbe girişimini önlemek için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi derin saygı ve hürmetle anıyor, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı diliyorum.” temennilerinden sonra, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde ve ülkenin büyük felaketlerden kurtarılmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı kararlı adımların ve liderliğinin önemli rolü olduğunu belirten Aliyev, “Halkınız sizin etrafınızda birleşerek devletine, özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkmakla dünyaya milli gururunu, gücünü ve sarsılmaz iradesini bir kez daha kanıtladı. Azerbaycan halkı ve devleti ilk dakikalardan bu ihaneti şiddetle kınamış ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer almıştı. Bu bizim sevincimizi ve kederimizi birlikte paylaştığımız Türkiye’ye kardeşlik ve vefa borcumuzdu” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.