Gazze'deki hükümetten ABD'nin İsrail'i silahlandırmasına karşı uluslararası tutum sergilenmesi çağrısı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 15.07.2024 - 17:01, Güncelleme: 15.07.2024 - 16:57 220 kez okundu.
 

Gazze'deki hükümetten ABD'nin İsrail'i silahlandırmasına karşı uluslararası tutum sergilenmesi çağrısı

Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, ABD'nin İsrail'i silahlandırması karşısında uluslararası net bir tutum sergilenmesi çağrısında bulundu.
İSTANBUL (AA) - Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği soykırıma ABD'nin de karıştığı belirtildi.Açıklamada, Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetiminin, İsrail'e her çeşit uluslararası yasaklı silahı sağlayarak ve işlenen soykırım suçuna destek olarak Filistin halkına yönelik bir trajediye neden olduğu kaydedildi."ABD'nin, İsrail'in soykırım suçlarını tamamlamasını kolaylaştırdığı ifade edilen açıklamada, bu şekilde İsrail'in Gazze'de konutların, hastanelerin, okulların ve kiliselerin yüzde 75'inden fazlasını yıktığı belirtildi.Açıklamada, İsrail işgaline her türlü yasak silahı temin eden ABD'nin, Filistinli çocukların, kadınların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını hiçe sayması şiddetle kınandı.ABD'nin Filistin halkına yönelik bu acımasız tutumunun kınanması çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar ve mahkemelerden ABD'ye karşı net bir tavır alınması istendi.İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları 9. ayını doldururken ABD, Tel Aviv yönetimine verdiği siyasi desteğin yanında "İsrail ordusuna en çok silah sağlayan ülke" konumunda bulunuyor.Muhabir: Fayez Abdulsalam,Zeynep Tüfekçi Gülay,Mehmet Nuri Uçar
Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, ABD'nin İsrail'i silahlandırması karşısında uluslararası net bir tutum sergilenmesi çağrısında bulundu.

İSTANBUL (AA) - Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği soykırıma ABD'nin de karıştığı belirtildi.

Açıklamada, Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetiminin, İsrail'e her çeşit uluslararası yasaklı silahı sağlayarak ve işlenen soykırım suçuna destek olarak Filistin halkına yönelik bir trajediye neden olduğu kaydedildi.

"ABD'nin, İsrail'in soykırım suçlarını tamamlamasını kolaylaştırdığı ifade edilen açıklamada, bu şekilde İsrail'in Gazze'de konutların, hastanelerin, okulların ve kiliselerin yüzde 75'inden fazlasını yıktığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail işgaline her türlü yasak silahı temin eden ABD'nin, Filistinli çocukların, kadınların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını hiçe sayması şiddetle kınandı.

ABD'nin Filistin halkına yönelik bu acımasız tutumunun kınanması çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar ve mahkemelerden ABD'ye karşı net bir tavır alınması istendi.

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları 9. ayını doldururken ABD, Tel Aviv yönetimine verdiği siyasi desteğin yanında "İsrail ordusuna en çok silah sağlayan ülke" konumunda bulunuyor.


Muhabir: Fayez Abdulsalam,Zeynep Tüfekçi Gülay,Mehmet Nuri Uçar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.