Belçikalı Bakan Gennez'den, Gazze'ye insani yardımın kesilmesini savunan İsrailli Bakana tepki

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.08.2024 - 14:30, Güncelleme: 12.08.2024 - 14:10 108 kez okundu.
 

Belçikalı Bakan Gennez'den, Gazze'ye insani yardımın kesilmesini savunan İsrailli Bakana tepki

Caroline Gennez, Gazze'ye insani yardımların kesilmesini savunan İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e tepki göstererek, içinde çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin "savaş suçu" olduğunu belirtti.
ANKARA (AA) - Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in açıklamalarına ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.Aralarında çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin "savaş suçu" olduğunu vurgulayan Gennez, aşırı sağcı İsrail hükümetindeki bakanların bu yönde çağrıda bulunmasına tepki gösterdi.Gennez, "Bu çağrılar barışçıl bir çözüm için her türlü şansı sabote etmekte ve hem Filistin hem de İsrail halklarının güvenliğini tehdit etmektedir." ifadesini kullandı.Ne olmuştu?İsrail'deki Maarif gazetesine demeç veren Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmeleri gerektiğini savunmuştu.Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek, nihayetinde tam bir zafer elde edeceğimize inanıyorum. Bu bizim İsrail tarihinde ilk kez veya iki kez yaptığımız bir şey değil, bunu bir kez daha yapabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.Gazze'ye yakıtın kesilmesi gerektiğini 9 ayı aşkın süredir söylediğini vurgulayan Ben-Gvir, "İsrail'in Gazze'den yakıtı ve insani yardımları kesmesi durumunda Hamas iki hafta içinde teslim olacak." iddiasında bulunmuştu.İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de 5 Ağustos'ta düzenlenen bir konferansta, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in yoğun saldırıları ve insani yardımları engellemeleri nedeniyle aylardır açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesinin "meşru" olduğunu ima etmişti.Muhabir: Melike Pala
Caroline Gennez, Gazze'ye insani yardımların kesilmesini savunan İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e tepki göstererek, içinde çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin "savaş suçu" olduğunu belirtti.

ANKARA (AA) - Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in açıklamalarına ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

Aralarında çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin "savaş suçu" olduğunu vurgulayan Gennez, aşırı sağcı İsrail hükümetindeki bakanların bu yönde çağrıda bulunmasına tepki gösterdi.

Gennez, "Bu çağrılar barışçıl bir çözüm için her türlü şansı sabote etmekte ve hem Filistin hem de İsrail halklarının güvenliğini tehdit etmektedir." ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İsrail'deki Maarif gazetesine demeç veren Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmeleri gerektiğini savunmuştu.

Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek, nihayetinde tam bir zafer elde edeceğimize inanıyorum. Bu bizim İsrail tarihinde ilk kez veya iki kez yaptığımız bir şey değil, bunu bir kez daha yapabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'ye yakıtın kesilmesi gerektiğini 9 ayı aşkın süredir söylediğini vurgulayan Ben-Gvir, "İsrail'in Gazze'den yakıtı ve insani yardımları kesmesi durumunda Hamas iki hafta içinde teslim olacak." iddiasında bulunmuştu.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de 5 Ağustos'ta düzenlenen bir konferansta, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in yoğun saldırıları ve insani yardımları engellemeleri nedeniyle aylardır açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesinin "meşru" olduğunu ima etmişti.


Muhabir: Melike Pala

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.