İstanbul ihracatta açık ara önde, en çok hangi ürün ihraç edildi?

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.08.2024 - 12:30, Güncelleme: 12.08.2024 - 12:58 133 kez okundu.
 

İstanbul ihracatta açık ara önde, en çok hangi ürün ihraç edildi?

İstanbul birçok alanda olduğu gibi ihracatta da Türkiye’yi sırtlıyor. Temmuzda en çok ihracat yapılan il açık ara İstanbul oldu. İstanbul’u Kocaeli ve İzmir takip etti. Peki İstanbul’dan en çok ihraç edilen ürün hangisiydi?
Ticaret Bakanlığı verilerine göre temmuz ayında en çok ihracat yapan iller sıralamasında İstanbul zirvede yer aldı. İstanbul geçen yılın temmuz ayına göre ihracatını yüzde 53 artırdı. İkinci sırada Kocaeli, üçüncü sırada ise İzmir vardı. Peki İstanbul’dan en çok ihracatı yapılan ürünler hangileriydi, Kocaeli ve İzmir hangi alanlarda ihracat yaptı? İstanbul ihracat rakamları Temmuz ayında İstanbul’dan 6 milyar 586 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu geçen yılın temmuzuna göre yüzde 53 artış anlamına geliyor. İstanbul’dan en çok ihracat yapılan ürün mücevher oldu. Mücevher ihracatı 958,7 milyon dolara yükseldi. 635 milyon dolarlık kazan ve makine ihracatı, 624 milyon dolarlık giyim ihracatı gerçekleşti. İstanbul'dan en çok ihracat yapılan ülkeler, İngiltere, Almanya ve ABD oldu. Kocaeli 2, İzmir 3. sırada Türkiye’de en çok ihracat yapılan ikinci il ise 2,29 milyar dolarla İzmit oldu. Üçüncü sırada ise 1,8 milyar dolarla İzmir var. Kocaeli’de en çok ihracat 768 milyon dolarla otomotiv sektörünce yapıldı. İzmir'in ihracatında ise yakıt ve yağlar 255 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. Kazan ve makine ikinci, demir çelik ürünleri üçüncü en fazla ihracat yapılan kalemlerdi.  
İstanbul birçok alanda olduğu gibi ihracatta da Türkiye’yi sırtlıyor. Temmuzda en çok ihracat yapılan il açık ara İstanbul oldu. İstanbul’u Kocaeli ve İzmir takip etti. Peki İstanbul’dan en çok ihraç edilen ürün hangisiydi?

Ticaret Bakanlığı verilerine göre temmuz ayında en çok ihracat yapan iller sıralamasında İstanbul zirvede yer aldı. İstanbul geçen yılın temmuz ayına göre ihracatını yüzde 53 artırdı. İkinci sırada Kocaeli, üçüncü sırada ise İzmir vardı. Peki İstanbul’dan en çok ihracatı yapılan ürünler hangileriydi, Kocaeli ve İzmir hangi alanlarda ihracat yaptı?

İstanbul ihracat rakamları

Temmuz ayında İstanbul’dan 6 milyar 586 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu geçen yılın temmuzuna göre yüzde 53 artış anlamına geliyor. İstanbul’dan en çok ihracat yapılan ürün mücevher oldu. Mücevher ihracatı 958,7 milyon dolara yükseldi. 635 milyon dolarlık kazan ve makine ihracatı, 624 milyon dolarlık giyim ihracatı gerçekleşti.

İstanbul'dan en çok ihracat yapılan ülkeler, İngiltere, Almanya ve ABD oldu.

Kocaeli 2, İzmir 3. sırada

Türkiye’de en çok ihracat yapılan ikinci il ise 2,29 milyar dolarla İzmit oldu. Üçüncü sırada ise 1,8 milyar dolarla İzmir var. Kocaeli’de en çok ihracat 768 milyon dolarla otomotiv sektörünce yapıldı.

İzmir'in ihracatında ise yakıt ve yağlar 255 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. Kazan ve makine ikinci, demir çelik ürünleri üçüncü en fazla ihracat yapılan kalemlerdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.