Eskişehir Odunpazarı Modern Müze çağdaş sanatın sınırlarını yeniden çiziyor

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.08.2024 - 10:38, Güncelleme: 11.08.2024 - 10:38 126 kez okundu.
 

Eskişehir Odunpazarı Modern Müze çağdaş sanatın sınırlarını yeniden çiziyor

Eskişehir Odunpazarı Modern Müze çağdaş sanatın sınırlarını yeniden çiziyor
Eskişehir'deki OMM - Odunpazarı Modern Müze, beşinci yaşını “Ehlikeyif” sergisiyle kutluyor. Sergi, çağdaş sanat ve tasarım alanında uluslararası sanatçılar ve tasarımcıların eserlerini bir araya getirerek form ve işlev arasındaki sınırları yeniden tanımlıyor. “Ehlikeyif” sergisi çağdaş sanat ve tasarımı sınırları zorlayarak doğayı modern yaşam alanlarına entegre ediyor. Sergi, modern insanın yaşamının büyük bir kısmının iç mekanlarda geçtiği ve doğanın kentsel hayatlardan uzaklaştığı 21. yüzyılda, doğayı yeniden yaşam alanlarımıza entegre etmeye yönelik çalışmaları inceliyor. Sanatçılar, doğadan ve insani niteliklerden ilham alarak, işlevsel nesnelere estetik ve ruh kazandırıyor. Farklı kuşaklardan sanatçılar, doğa ve bedenden ilham alarak tasarladıkları eserlerle günlük nesnelere yenilik ve ruh getiriyor. Teknolojik etkiler, nüfus yoğunluğu, iklim değişikliği ve salgınlar, sade zamanlara duyulan özlemi artırırken, sergi doğaya ve onun karmaşık yaratıklarına olan özlemi ele alıyor.  Sergi, 8 Eylül 2024'ten itibaren OMM - Odunpazarı Modern Müze'de görülebilir.  
Eskişehir Odunpazarı Modern Müze çağdaş sanatın sınırlarını yeniden çiziyor

Eskişehir'deki OMM - Odunpazarı Modern Müze, beşinci yaşını “Ehlikeyif” sergisiyle kutluyor.

Sergi, çağdaş sanat ve tasarım alanında uluslararası sanatçılar ve tasarımcıların eserlerini bir araya getirerek form ve işlev arasındaki sınırları yeniden tanımlıyor.

“Ehlikeyif” sergisi çağdaş sanat ve tasarımı sınırları zorlayarak doğayı modern yaşam alanlarına entegre ediyor.

Sergi, modern insanın yaşamının büyük bir kısmının iç mekanlarda geçtiği ve doğanın kentsel hayatlardan uzaklaştığı 21. yüzyılda, doğayı yeniden yaşam alanlarımıza entegre etmeye yönelik çalışmaları inceliyor. Sanatçılar, doğadan ve insani niteliklerden ilham alarak, işlevsel nesnelere estetik ve ruh kazandırıyor.

Farklı kuşaklardan sanatçılar, doğa ve bedenden ilham alarak tasarladıkları eserlerle günlük nesnelere yenilik ve ruh getiriyor. Teknolojik etkiler, nüfus yoğunluğu, iklim değişikliği ve salgınlar, sade zamanlara duyulan özlemi artırırken, sergi doğaya ve onun karmaşık yaratıklarına olan özlemi ele alıyor.

 Sergi, 8 Eylül 2024'ten itibaren OMM - Odunpazarı Modern Müze'de görülebilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.