Corona virüsünün “Eris” varyantı vakaları artıyor, yeni COVID aşıları yolda

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 14.08.2023 - 16:00, Güncelleme: 14.08.2023 - 16:00 821+ kez okundu.
 

Corona virüsünün “Eris” varyantı vakaları artıyor, yeni COVID aşıları yolda

Corona ve Eris varyantı
Amerika'da yeni COVID aşısı gelecek ay piyasaya sürülecek. Ancak sağlık uzmanları, Corona virüsünün Omicron varyantının yeni alt varyantı olan Eris'in Amerika genelinde artışa geçmesine ve hastaneye yatanların sayısının yükselmesine rağmen aşıların kamuoyunda rağbet görmeyebileceğini kaydediyor. Bazı sağlık uzmanları, Amerikalılar'ın yeni COVID aşısını grip aşısı gibi karşılamasını umuyor. Ancak COVID aşılarına olan talep, ilk çıktığı 2021 yılından bu yana hızla geriledi. 2021'de Amerikan nüfusunun yüzde 73'üne denk gelen 240 milyondan fazla kişi en az bir doz COVID aşısı olmuştu. Amerikalılar'ın çoğunun ya COVID aşısı olduğu ya da COVID geçirdiği 2022 yılı sonbaharında 50 milyondan az kişi COVID aşısı yaptırmıştı. Sağlık kuruluşları ve CVS gibi büyük eczane zincirleri, Omicron varyantına karşı geliştirilen yeni COVID aşısını önümüzdeki aydan itibaren erişime açacak. Amerika'daki sağlık hizmetleriyle ilgili araştırmalar yürüten Kaiser Aile Vakfı’ndan Ashley Kirzinger, kamuoyunda Corona virüsüyle ilgili kayıtsızlık, bıkkınlık ve aşının faydalarına ilişkin şüpheler gibi meselelerle mücadele etmek zorunda kalınacağını kaydetti. Kirzinger, “Halk sağlığı yetkilileri yetişkinlerin çoğunluğunun bu yıllık aşıları yaptırmasını istiyorsa Amerikan kamuoyuna COVID pandemisinin sona ermediği ve hala bir risk unsuru olduğu gerçeğini anlatmaları gerekiyor” dedi. Kirzinger ayrıca Kaiser Aile Vakfı, yılın başında yaptığı anketlere katılan COVID aşılıların bu yıl aşı yaptırmaktan neden kaçınacakları sorusuna verdiği ilk yanıtın daha önceki aşı ya da enfeksiyonların kendilerini hala koruduğuna inandıkları olduğunu söyledi. VOA
Corona ve Eris varyantı

Amerika'da yeni COVID aşısı gelecek ay piyasaya sürülecek. Ancak sağlık uzmanları, Corona virüsünün Omicron varyantının yeni alt varyantı olan Eris'in Amerika genelinde artışa geçmesine ve hastaneye yatanların sayısının yükselmesine rağmen aşıların kamuoyunda rağbet görmeyebileceğini kaydediyor.

Bazı sağlık uzmanları, Amerikalılar'ın yeni COVID aşısını grip aşısı gibi karşılamasını umuyor. Ancak COVID aşılarına olan talep, ilk çıktığı 2021 yılından bu yana hızla geriledi. 2021'de Amerikan nüfusunun yüzde 73'üne denk gelen 240 milyondan fazla kişi en az bir doz COVID aşısı olmuştu.

Amerikalılar'ın çoğunun ya COVID aşısı olduğu ya da COVID geçirdiği 2022 yılı sonbaharında 50 milyondan az kişi COVID aşısı yaptırmıştı.

Sağlık kuruluşları ve CVS gibi büyük eczane zincirleri, Omicron varyantına karşı geliştirilen yeni COVID aşısını önümüzdeki aydan itibaren erişime açacak.

Amerika'daki sağlık hizmetleriyle ilgili araştırmalar yürüten Kaiser Aile Vakfı’ndan Ashley Kirzinger, kamuoyunda Corona virüsüyle ilgili kayıtsızlık, bıkkınlık ve aşının faydalarına ilişkin şüpheler gibi meselelerle mücadele etmek zorunda kalınacağını kaydetti.

Kirzinger, “Halk sağlığı yetkilileri yetişkinlerin çoğunluğunun bu yıllık aşıları yaptırmasını istiyorsa Amerikan kamuoyuna COVID pandemisinin sona ermediği ve hala bir risk unsuru olduğu gerçeğini anlatmaları gerekiyor” dedi.

Kirzinger ayrıca Kaiser Aile Vakfı, yılın başında yaptığı anketlere katılan COVID aşılıların bu yıl aşı yaptırmaktan neden kaçınacakları sorusuna verdiği ilk yanıtın daha önceki aşı ya da enfeksiyonların kendilerini hala koruduğuna inandıkları olduğunu söyledi.

VOA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.