İYİ Parti kampında neler konuşuldu

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.07.2024 - 12:03, Güncelleme: 15.07.2024 - 12:03 229 kez okundu.
 

İYİ Parti kampında neler konuşuldu

İYİ Parti kampında neler konuşuldu
Afyonkarahisar’da milletvekilleri, Genel İdare Kurulu üyeleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kampında, “Nerede hata yaptık?” ve “Bundan sonra nasıl yol yürümeliyiz?” sorularına yanıt arandı. Partinin kurucu genel Başkan Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin eleştirildiği kampta, “AKP karşıtı, muhalif” duruşun sürdürülmesi konusunda ortak tutum sergilendi.. Kampa, İYİ Parti’den istifa edecekleri iddia edilen milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Ünal Karaman ile Akşener’e yakınlığıyla bilinen Burak Akburak katılmadı. Kampta, yerel seçimlere “hür ve müstakil girme kararı”, Akşener’in Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmesi ve bu görüşmenin İYİ Parti üzerindeki etkileri, istifalar karşısında nasıl tavır alınacağı, bundan sonraki siyasi çizgisi ve İYİ Parti’nin yeniden ayağa kaldırılması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Dervişoğlu, milletvekilleriyle ayrıca birebir görüşmeler de yaptı. Partinin bundan sonraki yol haritasının da, kampın sonunda Dervişoğlu’nun açıklayacağı sonuç bildirgesiyle ortaya konulacağı duyuruldu. Ancak Dervişoğlu, parti yöneticilerini bile şaşırtan, kısa bir konuşmayla toplantıyı kapatırken, sonuç bildirgesi de hazırlanmadı. İYİ Parti’nin yerel seçimlere “hür ve müstakil girme” kararı da gündem konuları arasındaydı. Bazı konuşmacılar, seçime tek başına girme kararının doğru olduğunu ve bundan sonra da aynı politikanın sürdürülmesi gerektiği savundu. Akşener’in seçimlere “hür ve müstakil” girme kararını tek başına almadığını ve hatta bu konuda baskıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren bazı milletvekilleri, “Hür ve müstakil seçime girilmesini isteyenler sonrasında kurultay istedi, Akşener’in çekilmesini istedi. Akşener de partiye kırgın ayrıldı” değerlendirmesini yaptı. “Hür ve müstakil” kararını yanlış olduğunu savunanlar ise İYİ Parti tabanının “AKP karşıtı, muhalif” seçmen profilinden oluştuğunu dikkat çekerek, seçmenin bu kararı “sandıkta cezalandırdığını” savundu. Hemen hemen herkesin hemfikir olduğu nokta ise partinin kuruluşundan bu yana olduğu gibi “muhalif, AKP karşıtı” çizgisini sürdürmesi yönünde oldu.  
İYİ Parti kampında neler konuşuldu

Afyonkarahisar’da milletvekilleri, Genel İdare Kurulu üyeleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kampında, “Nerede hata yaptık?” ve “Bundan sonra nasıl yol yürümeliyiz?” sorularına yanıt arandı.

Partinin kurucu genel Başkan Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin eleştirildiği kampta, “AKP karşıtı, muhalif” duruşun sürdürülmesi konusunda ortak tutum sergilendi..

Kampa, İYİ Parti’den istifa edecekleri iddia edilen milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Ünal Karaman ile Akşener’e yakınlığıyla bilinen Burak Akburak katılmadı.

Kampta, yerel seçimlere “hür ve müstakil girme kararı”, Akşener’in Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmesi ve bu görüşmenin İYİ Parti üzerindeki etkileri, istifalar karşısında nasıl tavır alınacağı, bundan sonraki siyasi çizgisi ve İYİ Parti’nin yeniden ayağa kaldırılması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Dervişoğlu, milletvekilleriyle ayrıca birebir görüşmeler de yaptı.

Partinin bundan sonraki yol haritasının da, kampın sonunda Dervişoğlu’nun açıklayacağı sonuç bildirgesiyle ortaya konulacağı duyuruldu. Ancak Dervişoğlu, parti yöneticilerini bile şaşırtan, kısa bir konuşmayla toplantıyı kapatırken, sonuç bildirgesi de hazırlanmadı.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere “hür ve müstakil girme” kararı da gündem konuları arasındaydı. Bazı konuşmacılar, seçime tek başına girme kararının doğru olduğunu ve bundan sonra da aynı politikanın sürdürülmesi gerektiği savundu. Akşener’in seçimlere “hür ve müstakil” girme kararını tek başına almadığını ve hatta bu konuda baskıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren bazı milletvekilleri, “Hür ve müstakil seçime girilmesini isteyenler sonrasında kurultay istedi, Akşener’in çekilmesini istedi. Akşener de partiye kırgın ayrıldı” değerlendirmesini yaptı.

“Hür ve müstakil” kararını yanlış olduğunu savunanlar ise İYİ Parti tabanının “AKP karşıtı, muhalif” seçmen profilinden oluştuğunu dikkat çekerek, seçmenin bu kararı “sandıkta cezalandırdığını” savundu. Hemen hemen herkesin hemfikir olduğu nokta ise partinin kuruluşundan bu yana olduğu gibi “muhalif, AKP karşıtı” çizgisini sürdürmesi yönünde oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.